Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiszivárgott a Clone Wars mozifilm története?

2008.09.03

Kép A TheForce.Net néhány napja három részletben tette közzé az új animációs sorozat moziváltozatának történetét, megbízható informátorokra hivatkozva. Mivel az ominózus hírek azóta teljesen eltűntek a TFN honlapjáról, jogosan feltételezhetjük, hogy a leírtak nagy mértékben megfelelnek a valóságnak. Szerencsére egy kis nyomozás után sikerült hozzáférni a beszámolóhoz, következzék hát a lehetséges cselekmény magyar fordításban:

A film kezdetén Anakin és Obi-Wan a Christophsis bolygón lévő Kristályvárosban harcol a droidhadsereg ellen. Coruscantról Yoda mester egy új tanítványt küld, hogy csatlakozzon hozzájuk - egy togruta lányt, Ahsoka Tanót. Ahsoka egy sürgős üzenetet hoz: a két Jedi hősnek azonnal vissza kell térnie a Jedi templomba. Mikor találkoznak, mindketten azt feltételezik, hogy a togruta lány Obi-Wan tanítványa lesz, hiszen immár Anakinből is lovag lett - Ahsoka azonban elárulja, hogy Skywalker padawanja.
Mielőtt azonban visszaindulnának, még meg kell nyerniük a csatát, melyhez fondorlatos tervet eszelnek ki: míg Anakin és Ahsoka a szeparatista pajzsgenerátort próbálják meg kiiktatni egy rajtaütéssel, Obi-Wan és az 501-es légió parancsnoka, Rex kapitány a klónharcos gyalogságot vezeti Whorm Loathsom tábornok pókdroidjai ellen. Az ellenséges túlerőt látva Kenobi tábornok megadást színlel, majd egy hirtelen trükkel foglyul ejti Loathsomot - ekkorra Anakin és Ahsoka megsemmisíti a pajzsgenerátort.
Az űrhajóra visszatérve a három hős találkozik az időközben megérkezett Yoda mesterrel, aki elárulja a visszarendelés okát: Jabba fiát, Rottát elrabolták. A Köztársaság meg szeretné nyerni a hutt támogatását, így Anakint és Ahsokát megbízzák, hogy utazzanak el a Teth bolygóra a mentőakció vezetőiként, Obi-Want pedig a Tatooine-ra küldik, hogy Jabbával tárgyaljon.
Kenobi mester Jabba palotájában találkozik a hutt gengszterrel (a tolmácsolásban a TC-70 jelzésű protokolldroid segít). Jabba vissza akarja kapni a fiát, illetve az elrablókat - élve, vagy halva.
Időközben a Teth bolygón Anakinék egy régi hutt erődítményt közelítenek meg, ahol az ellenséges tűzerő landolásra kényszeríti hajójukat. Mivel eredetileg azt hitték, hogy Rottát renegátok rabolták el, igencsak meglepődnek, amikor kiderül, hogy támadóik szeparatista harcidroidok. A két Jedi klónharcosok és AT-TE lépegetők társaságában igyekszik eljutni a fellegvárba, melyhez egy függőleges sziklafalat kell megmászniuk. Végül sikerül felérniük a szirt tetejére, s azon tanakodnak, hogy miért szeparatisták ellen harcolnak, mielőtt egy szolgadroid a palota kazamatái felé irányítja őket, ahol megtalálhatják a hutt ifjat.
Az erőd alsó szintjein azonban Asajj Ventress, Dooku gróf Sith tanítványa várja őket, aki értesíti mesterét, hogy a Jedik győzelme ellenére minden a terv szerint alakul.
Miután a két Jedi belép a kazamatákba, Ahsoka megkérdezi Anakint, hogy tudja-e, csapdába sétálnak - a fiú természetesen tudja. Hamarosan megtalálják Rottát, de felfedezik, hogy az ifjú hutt beteg, s gyors segítség nélkül meghal.
Időközben a Tatooine-on Jabba egy másik látogatót is fogad: Dooku grófot. A szeparatisták vezére egy holofelvételt mutat a házigazdának, melyen Anakin és Ahsoka egy fiatal huttot tuszkol bele egy hátizsákba. A felvételről úgy látszik, mintha a Jedik ejtették volna foglyul Rottát, Dooku pedig sürgeti Jabbát, hogy csatlakozzon a szeparatistákhoz, melyért cserébe kiszabadítják a fiút.
Ez idő alatt Anakin kapcsolatba lép Obi-Wannal egy holokron segítségével. A Jedik gyorsan rájönnek Dooku tervére, s egyetértenek, hogy csak egy dolgot tehetnek: visszaviszik Jabbához a fiát, míg életben van.
Mielőtt azonban Anakinék elindulnának, a leszállóplatformon várakozó hajójukat keselyűdroidok pusztítják el. A harcidroidok újabb hullámban támadnak, ami arra kényszeríti Anakint, Ahsokát, Rottát és R2-D2-t, hogy húzódjanak vissza az erődítménybe és keressenek egy másik kijáratot. Hőseink a hutt kihallgatási kamrában rátalálnak egy ideiglenes menedékre, ahol R2 hozzákapcsolódik a számítógéphez, hogy találjon egy másik kijáratot. Ekkor Rex kapitány kapcsolatot létesít velük, de Anakin rájön, hogy valójában nem vele beszél. Az Erő segítségével megérzi a régi ellenség, Asajj Ventress jelenlétét, aki elvágja a menekülési útvonal kijáratát. Anakin és Asajj sértéseket vágnak egymás fejéhez, s felkészülnek az utolsó összecsapásuk visszavágójára: R2 azonban mindannyiukat belelöki egy lyukba, melyet eredetileg csapdának használtak a huttok. A fénykardok bekapcsolódnak, a harc pedig elkezdődik. A harc, melynek elején Anakint kellemetlen meglepetés éri: Asajj két fénykardjának markolatát összekapcsolva kétélű pengével veszi fel a küzdelmet, amely ellen a Jedi nem találja az ellenszert.
Miközben a párbaj zajlik, Ahsoka megpróbálja kimenekíteni Rottát. Kinyitja az ajtót, ám a kiszabadulás helyett egy rancor vár rá. Az agresszív szörny elől mindannyian menekülnek, azonban ez sem akadályozza meg Anakint és Asajjt a viadal folytatásában. Eközben Ahsoka a harcidroidok lövéseit igyekszik elhárítani, akik a kihallgatási kamra ajtaján keresztül támadnak. Végül a fénykard által okozott sebek hatására a rancor összeesik - egyenesen Asajjra. A jelenet végén Rottára rájön a hányinger, melynek eredményét Anakin kis híján testközelből tapasztalja meg.
Hőseink R2-D2-val kiegészülve visszaindulnak a leszállóplatformra, ahol az egyik keselyűdroid újfent felrobbantja a hajót, mellyel elhagyhatták volna a bolygót. Amikor a keselyűdroid landol, Anakin és Ahsoka összecsap vele és győzedelmeskednek.
Eközben Obi-Wan egy csillagromboló fedélzetén megérkezik a bolygót övező keringési pályára, Rex kapitány pedig védekezni kényszerül. Anakin, Ahsoka és Rotta a segítségére sietnek, de miután egyre több harcidroid támad rájuk, visszavonulnak egy ajtó mögé.
Rotta már nagyon beteg, ám még képes az egyik keskeny hegyorom felé mutatni, ahol egy űrhajó, a Twilight várakozik. Anakin nemes egyszerűséggel leugrik a szikláról és egy hatalmas repülő rovar hátán jelenik meg ismét.
Mielőtt azonban elindulhatnának, Ventress keresztülvágja az ajtót a fénykardjával és újra támadásba lendül, miközben a megsérült leszállóplatform elkezd összeomlani. A Sith lovag kénytelen visszavonulni, Anakinék pedig a repülő rovar hátán elhagyják a helyszínt.
Ez idő alatt Obi-Wan katonái a bolygót övező pályán megtámadják és legyőzik a keselyűdroidokat, s a hutt fellegvár mellett landolnak.
Anakin és Ahsoka sem unatkozhat: útban a Twilight felé egy újabb csapat harcidroiddal találják magukat szemben.
Rex kapitányt és megtizedelt katonáit körbeveszik a szeparatista droidok, ám az utolsó pillanatban megérkezik az Obi-Wan vezette erősítés.
Az erődítményben Asajj egy holokron segítségével vitatja meg a helyzetet Dooku gróffal, aki utasítja tanítványát, hogy vigye el a Tatooine-ra Rottát, melynek következtében a huttok a szeparatisták oldalára állnának. Ekkor lép be Obi-Wan és egy újabb fénykardpárbaj veszi kezdetét.
Eközben Anakin, Ahsoka, R2-D2 és Rotta felszáll a Twilighttal. Anakin döntés elé kerül: vagy visszamegy Obi-Wannak segíteni, vagy kimenekíti Rottát - végül ez utóbbit választja. A csillagrombolót azonban keselyűdroidok támadják: Anakin és Ahsoka megpróbálja megtisztítani a terepet, ám az egyik szeparatista hajó a csillagromboló hangárjába ütközik. Anakin csapatának nem marad más választása: a Twilighttal kell a Tatooine-ra utazni, így hipersebességre kapcsolnak.
A fellegvárban Ventress és Obi-Wan szitkok és ütések kíséretében folytatja a párbajt, melynek végén Asajj ráugrik egy éppen elhaladó keselyűdroidra és elmenekül.
Egy rövidke jelenet erejéig visszatérünk a Twilight fedélzetére: Rotta orvosságot kap, amitől valamivel jobban érzi magát.
Asajj visszatér az erődbe és egy holokronon keresztül kapcsolatot létesít Dookuval és Jabbával. Azt állítja, hogy Rotta halott és a Jedik a Tatooine felé tartanak. Jabba dühbe gurul, Dooku pedig megígéri, hogy leszámol Anakinnel, mielőtt a Jedi a hutthoz érne.
Ahogy a Twilight megérkezik a Tatooine-ra, magna droidok támadnak rájuk űrhajóikkal. A bolygó körüli keringési pályán elkeseredett csata folyik: R2-D2 lövéseinek hála a magna droidok gépei lezuhannak, ám a Twilight is megsérül, így Anakinnek kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a sivatagban. A sikeres becsapódást követően a társaság gyalog folytatja tovább útját.
Ez idő alatt a Coruscanton Palpatine kancellár találkozik Yodával és Obi-Wan holokronjával, aki összegzi a helyzetet. A jelenet közepén betoppan Amidala szenátor, aki felajánlja, hogy megkeresi Jabba nagybátyját, Zirót, aki szintén a Coruscanton tartózkodik. Reményei szerint Ziro segítségével rá tudná venni a huttokat, hogy a Köztársaság ügyét támogassák.
Amidala el is megy Ziróhoz és megpróbálja meggyőzni Jabba nagybátyját, aki válaszul kivezetteti a szenátort. Amidala azonban visszaoson és kihallgatja, ahogy Ziro Dooku gróffal beszél - balszerencséjére Ziro testőrei elfogják, és a kazamatákba viszik.
Eközben a Tatooine-on Anakin, Ahsoka és Rotta keresztülszeli a sivatagot, hogy eljussanak Jabba palotájába. Megérzik a sötét oldal közelgő fenyegetését és úgy döntenek, hogy szétválnak: Rottát Ahsoka viszi tovább.
Bár a Coruscanton Padmé elejti a komlinkjét, mégis sikerül eljuttatnia egy üzenetet C-3PO-nak.
Anakin egyedül folytatja útját a sivatagban, hamarosan azonban feltűnik Dooku gróf, aki siklójáról leugorva támadásba lendül.
Ahsoka, Rotta és R2-D2 megközelíti Jabba palotáját, ám egy újabb csapat magna droid támad rájuk. Dooku pedig egy holoképet mutat Anakinnek, melyen tisztán látszik, hogy Ahsoka veszélyben van. Anakin meglepő lépésre szánja el magát: ahelyett, hogy dühből nekitámadna Dookunak, egy ügyes manőverrel ellopja a gróf siklóját és elszáguld.
A Coruscanton Amidalát Ziro elé viszik, aki ki akarja végeztetni annak ellenére, hogy a szenátor a nagy befolyással bíró barátaival fenyegetőzik. Ekkor egy robbanás rázza meg a hutt lakhelyét. Fox parancsnok vezetésével egy szakasz klónharcos tör be, akik megmentik Padmét és foglyul ejtik Zirót.
A Tatooine-on R2-D2 fellök egy magna droidot, hogy megvédje Ahsokát és Rottát. Anakin az ellenkező irányból érkezve Jabba palotája mögé száguld. Amint beér a hutt főhadiszállására, átadja fénykardját TC-70-nek, majd Jabba elé vezetik. Meglepődik, hogy nem látja Ahsokát. Felocsúdva a megdöbbenésből, az Erővel visszaszerzi fénykardját és Jabba torkához tartja.
Ahogy vitatkoznak egymással, Ahsoka sétál be Rottával. Jabba megörül fia láttán, ám parancsba adja, hogy a Jediket öljék meg. Anakin és Ahsoka közös erővel veszik fel a harcot Jabba őrei ellen, amikor működésbe lép az egyik holokron, melyen Ziro jelenik meg, akit Padmé fogságban tart.
Ziro elismeri, hogy részese volt Rotta elrablásának, melytől Jabba éktelen haragra gerjed. Padmé azonban továbbra is kézben tartja a szituációt és a Köztársaság, valamint huttok közötti szövetségről tárgyal Jabbával. Amint végeznek, Anakin és Padmé egy futó pillantást vetnek egymásra a holokronon keresztül.
A Tatooine egyik távolabbi pontján Dooku elhagyja a bolygót, miközben egy holokronon keresztül jelentést tesz mesterének, Darth Sidiousnak.
Az utolsó jelenetben Anakin, Ahsoka és R2-D2 találkozik Obi-Wannal, miután a klónok űrhajói megérkeznek Jabba palotájához.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hosszú

(Gergő10, 2009.06.04 15:20)

nem lehetne valami jobbat mert ezt már mindenki látta